woensdag 14 december 2011

Consuminderen is steeds meer mijn ding

Als ik in de gewone"winkels kom en zie wat voor belachelijke prijzen ze vragen voor simpele dingen, en ik dan in de kringloopwinkels loop en zie hetzelfde artikel voor een duurdere prijs dan de "gewone"winkel, dan vraag ik me af waar we mee bezig zijn.

Ik kom graag op de rommelmarkten en een heleboel mensen vragen zich dan altijd af wat ik toch moet met al die kaarsen en kerstartikelen, midden in de zomer, nou ik kan het iedereen aanraden. Het scheelt een heleboel als je het dan koopt, ipv in de winter als er zelfs bij kringloopwinkels 25 ct per waxinelichtje gevraagd wordt???!! 
Ook ben ik gek op bakken en koop ik graag kookboeken en consuminderboeken, ben al jaren op zoek geweest naar het boek van Jeroen Krabbé en Marjan Berk, en eindelijk vorige week trof ik het voor een schappelijke prijs bij een kringloopwinkel, als ik dan in de boekenwinkel de prijzen voor de boeken zie, dan denk ik: ik kom in de zomer die boeken wel tegen.

Ook voor ingredienten voor het koken ga ik steeds vaker naar de turk/marokaan, markt, ik wil geen dief van mijn eigen portomonnee zijn en wel lekker maar niet te duur hoeven te eten, hebben jullie dat ook? 

6 opmerkingen:

 1. heb dat ook hoor het is niet normaal heb altijd in de woondecoraties en bloemen gezetten als ik die prijzen ziet wat ze vragen voor die dingen het gaat 5x over de koop zo veel verdienen ze eraan , ik doe het net als jou hoor struin alle kringlopen af .......geniet dan elke keer weer als ik iets in de winkel zie en ik het voor 25 cent heb gekocht .....fijne dag lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik deel je gevoel....ik vind het ook belachelijk wat voor prijskaartje er aan veel dingen hangt.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou Tanja, je hebt helemaal gelijk, ik denk al lang zo. Dit geldt niet alleen voor kerstartikelen maar ook voor woondecoratie, R.dale en RM wil ik niet betalen misschien 1 artikel dus een goed alternatief L. Bakker en A.ction, kringloop en markten haha...groetjes en fijne dag Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. de kringloop bij ons valt zo tegen,tis echt kijken wat je doet hoor!!!

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. helemaal herkenbaar! kom via via net op je blog en dit bericht terecht! het is me uit het hart gegrepen! Ik kom heel vaak bij de kringloop, snuffel er graag en ook op rommelmarkten, met al die vondsten ga ik dan weer aan de slag om er leuke creaties van te maken! heb ik een leuke hobby, kan mijn materialen weer een beetje eruit hebben en een ander heeft een leuk cadeautje voor een leuke prijs.
  Leuk om je blog te lezen! Groetjes, jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heeey tanja
  dit heb ik ook enorm!!
  ik zal ook wel moeten wil graag bij mijn dochtertje thuis zijn en ook nog wel een beetje leuk leven :)
  ik ga je ook hier volgen
  liefs roxy

  BeantwoordenVerwijderen