woensdag 14 december 2011

Consuminderen is steeds meer mijn ding

Als ik in de gewone"winkels kom en zie wat voor belachelijke prijzen ze vragen voor simpele dingen, en ik dan in de kringloopwinkels loop en zie hetzelfde artikel voor een duurdere prijs dan de "gewone"winkel, dan vraag ik me af waar we mee bezig zijn.

Ik kom graag op de rommelmarkten en een heleboel mensen vragen zich dan altijd af wat ik toch moet met al die kaarsen en kerstartikelen, midden in de zomer, nou ik kan het iedereen aanraden. Het scheelt een heleboel als je het dan koopt, ipv in de winter als er zelfs bij kringloopwinkels 25 ct per waxinelichtje gevraagd wordt???!! 




Ook ben ik gek op bakken en koop ik graag kookboeken en consuminderboeken, ben al jaren op zoek geweest naar het boek van Jeroen Krabbé en Marjan Berk, en eindelijk vorige week trof ik het voor een schappelijke prijs bij een kringloopwinkel, als ik dan in de boekenwinkel de prijzen voor de boeken zie, dan denk ik: ik kom in de zomer die boeken wel tegen.

Ook voor ingredienten voor het koken ga ik steeds vaker naar de turk/marokaan, markt, ik wil geen dief van mijn eigen portomonnee zijn en wel lekker maar niet te duur hoeven te eten, hebben jullie dat ook?